Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep met kip & bonen
Handig: in nog geen halfuur zet je deze vullende soep al op tafel.
Aan de slag
Snijd de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukken.
Doe de rode peper, paprika, bouillontabletten, kokosmelk en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Halveer de cherrytomaatjes en laat de mais uitlekken.
Neem de pan van het vuur, voeg het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen) en de helft van de koriander toe en pureer de soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg de tomaatjes, mais, kidneybonen en kipblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen, bestrooi met de rest van de koriander en leg er een limoenpartje bij.
Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep met kip & bonen
Handig: in nog geen halfuur zet je deze vullende soep al op tafel.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukken.
Doe de rode peper, paprika, bouillontabletten, kokosmelk en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Halveer de cherrytomaatjes en laat de mais uitlekken.
Neem de pan van het vuur, voeg het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen) en de helft van de koriander toe en pureer de soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg de tomaatjes, mais, kidneybonen en kipblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen, bestrooi met de rest van de koriander en leg er een limoenpartje bij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
295 g gegrilde paprika's in pot
2 kippenbouillontabletten
400 ml kokosmelk
800 ml heet water
1 limoen
15 g verse koriander
250 g cherrytomaten
300 g mais in blik
225 g HAK kleine rode kidneybonen in zak
320 g scharrelkipfiletblokjes
Dit heb je nodig
staafmixer