Mini-bloemkoolpizza's
bewaar
bewaar

Mini-bloemkoolpizza's

Even wachten...pizza! En niet zomaar pizza, maar met een bodem van bloemkool en kaas.

15 min. bereiden / 12 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Rasp de bloemkool tot rijst. Doe de bloemkoolrijst in een hittebestendige kom en gaar in de magnetron 4 min. op 1000 W. Laat iets afkoelen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de afgekoelde bloemkool in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schep terug in de kom en meng de Parmezaan, het ei en de helft van de mozzarella erdoor.

Verdeel het mengsel in 8 porties over een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er mini-pizza’s van 1 cm dik van. Beleg de pizza’s elk met 1 tl passata, de rest van de mozzarella en de oregano. Laat de randen vrij. Bak de pizza’s in 12 min. in het midden van de oven goudbruin.

Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in dunne repen. Neem de pizza’s uit de oven en bestrooi met het basilicum.

Mini-bloemkoolpizza’s met leftover bloemkool

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mini-bloemkoolpizza's

Even wachten...pizza! En niet zomaar pizza, maar met een bodem van bloemkool en kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig