Mini-bloemkoolpizza's
Even wachten...pizza! En niet zomaar pizza, maar met een bodem van bloemkool en kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Rasp de bloemkool tot rijst. Doe de bloemkoolrijst in een hittebestendige kom en gaar in de magnetron 4 min. op 1000 W. Laat iets afkoelen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de afgekoelde bloemkool in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schep terug in de kom en meng de Parmezaan, het ei en de helft van de mozzarella erdoor.
Verdeel het mengsel in 8 porties over een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er mini-pizza’s van 1 cm dik van. Beleg de pizza’s elk met 1 tl passata, de rest van de mozzarella en de oregano. Laat de randen vrij. Bak de pizza’s in 12 min. in het midden van de oven goudbruin.
Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in dunne repen. Neem de pizza’s uit de oven en bestrooi met het basilicum.
Mini-bloemkoolpizza’s met leftover bloemkool
Instructievideo - 00:29 min.
Mini-bloemkoolpizza's
Even wachten...pizza! En niet zomaar pizza, maar met een bodem van bloemkool en kaas.
hoofdgerecht
null porties
80 kcal
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Rasp de bloemkool tot rijst. Doe de bloemkoolrijst in een hittebestendige kom en gaar in de magnetron 4 min. op 1000 W. Laat iets afkoelen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de afgekoelde bloemkool in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schep terug in de kom en meng de Parmezaan, het ei en de helft van de mozzarella erdoor.
Verdeel het mengsel in 8 porties over een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er mini-pizza’s van 1 cm dik van. Beleg de pizza’s elk met 1 tl passata, de rest van de mozzarella en de oregano. Laat de randen vrij. Bak de pizza’s in 12 min. in het midden van de oven goudbruin.
Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in dunne repen. Neem de pizza’s uit de oven en bestrooi met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g bloemkool
30 g Parmigiano Reggiano
1 middelgroot ei
100 g geraspte mozzarella
8 tl passata di pomodoro
1 tl gedroogde oregano
2 takjes verse basilicum
Dit heb je nodig
magnetron
schone theedoek
bakpapier