Verse tortelloni met geroosterde groenten
De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomaten aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de sjalotten in de lengte in dunne parten. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakken van 1 cm dik. Schep de sjalot en courgette om met de oregano, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Leg na 5 min. oventijd bij de tomaten op de bakplaat.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. op laag vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de tomatenblokjes met paprika 5 min. op laag vuur. Roer af en toe. Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus.
Verdeel de pasta over diepe borden en schep de geroosterde groenten en het spek erop.
Verse tortelloni met geroosterde groenten
De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes.
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomaten aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de sjalotten in de lengte in dunne parten. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakken van 1 cm dik. Schep de sjalot en courgette om met de oregano, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Leg na 5 min. oventijd bij de tomaten op de bakplaat.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. op laag vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de tomatenblokjes met paprika 5 min. op laag vuur. Roer af en toe. Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus.
Verdeel de pasta over diepe borden en schep de geroosterde groenten en het spek erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g cocktailtomaten
3 el milde olijfolie
2 sjalotten
2 courgettes
2 tl gedroogde oregano
250 g gerookte spekreepjes
800 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
500 g verse tortelloni con formaggio e noci
Dit heb je nodig
bakpapier