Kalkoenrolletjes met tapenade & tortelloni
Kalkoenfilet op z’n Italiaans met een vulling van olijven tapenade, verse salie en coburgerham: lekker!
Aan de slag
Doe de olijven met witte kaas en olie uit het bakje in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.
Leg elke kalkoenfiletschnitzel tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot iets dunnere lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie, bestrijk elk filetlapje met de olijventapenade. Verdeel de salieblaadjes op de plakjes coburgerham, leg er een filetlapje op en rol op. Zet vast met een cocktailprikker en bestrooi met peper.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kalkoenrolletjes in ca. 18 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Halveer ondertussen de sjalotten en bak de laatste 15 min. mee met de kalkoenrolletjes.
Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar.
Halveer ondertussen de tomaten en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de andere koekenpan en bak de tomaten 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en meng met de spinazie, tomaten en sjalotten. Verdeel over borden. Snijd de kalkoenrolletjes in plakken en verdeel over de pasta.
Kalkoenrolletjes met tapenade & tortelloni
Kalkoenfilet op z’n Italiaans met een vulling van olijven tapenade, verse salie en coburgerham: lekker!
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe de olijven met witte kaas en olie uit het bakje in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.
Leg elke kalkoenfiletschnitzel tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot iets dunnere lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie, bestrijk elk filetlapje met de olijventapenade. Verdeel de salieblaadjes op de plakjes coburgerham, leg er een filetlapje op en rol op. Zet vast met een cocktailprikker en bestrooi met peper.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kalkoenrolletjes in ca. 18 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Halveer ondertussen de sjalotten en bak de laatste 15 min. mee met de kalkoenrolletjes.
Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar.
Halveer ondertussen de tomaten en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de andere koekenpan en bak de tomaten 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en meng met de spinazie, tomaten en sjalotten. Verdeel over borden. Snijd de kalkoenrolletjes in plakken en verdeel over de pasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
165 g verse groene olijven met witte kaas
580 g kalkoenschnitzels
7½ g verse salie
100 g coburgerham
2 el milde olijfolie
2 sjalotten
500 g verse tortelloni con formaggio e noci
250 g cherrytomaten
2 tenen knoflook
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
staafmixer
vershoudfolie
cocktailprikkers