Rodekoolwraps
Wát een plaatjes, deze wraps van rodekool met een vulling van quinoa, noten en rozijnen.
Aan de slag
Trek voor 10 stuks de buitenste 5 bladeren van de rodekool. De rest van de kool heb je niet nodig. Halveer de bladeren en snijd de harde stukken nerf en loshangende stukjes eraf. Dompel ze 15 seconden onder in een ruime pan kokend water. Dompel ze vervolgens in een schaal koud water. Laat goed uitlekken.
Meng de harissa met de olie. Hak de helft van de munt en de helft van de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de noten grof. Roer de harissa-olie, groene kruiden, citroenrasp, noten, rozijnen en de yoghurt door de quinoa bulgur. Vul de rodekoolbladen met de quinoa. Rol ze dicht vanaf de dikste kant. Garneer met de rest van de takjes kruiden.
Rodekoolwraps
Wát een plaatjes, deze wraps van rodekool met een vulling van quinoa, noten en rozijnen.
bijgerecht
null porties
145 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Trek voor 10 stuks de buitenste 5 bladeren van de rodekool. De rest van de kool heb je niet nodig. Halveer de bladeren en snijd de harde stukken nerf en loshangende stukjes eraf. Dompel ze 15 seconden onder in een ruime pan kokend water. Dompel ze vervolgens in een schaal koud water. Laat goed uitlekken.
Meng de harissa met de olie. Hak de helft van de munt en de helft van de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de noten grof. Roer de harissa-olie, groene kruiden, citroenrasp, noten, rozijnen en de yoghurt door de quinoa bulgur. Vul de rodekoolbladen met de quinoa. Rol ze dicht vanaf de dikste kant. Garneer met de rest van de takjes kruiden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rodekool
3 tl harissa
1 el extra vierge olijfolie
15 g verse munt
15 g verse platte peterselie
1 citroen
75 g gezouten pecannoten
50 g blanke rozijnen
4 el Turkse yoghurt
250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix