Groente-leeuw
Bijna te gezellig om op te eten, maar nóg gezelliger om samen met de kinderen te maken.
Aan de slag
Snijd het ‘kontje’ van de gele paprika, dit wordt straks de neus van de leeuw. Snijd de rest van de gele paprika door midden en verwijder met een groentemesje de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange smalle reepjes. Dit worden de manen van de leeuw.
Snijd de oranje snoeppaprika’s door midden en verwijder met een mesje de steelaanzet en de zaadlijsten. Leg 2 halve paprikaatjes apart; dit worden de oortjes van de leeuw. Snijd de rest van de paprikaatjes in zo lang mogelijke reepjes. Ook dit worden manen van de leeuw. Leg alle reepjes paprika, dus de gele, de oranje én de reepjes rode snoeppaprika in een dichte cirkel op een bord. Leg de worteltjes er tussen. Leg het paprika-neusje in het midden van de cirkel. Laat aan weerskanten een paar dunne stengels bleekselderij en een paar sprieten bieslook steken; dit zijn de snorharen.
Gebruik ook een dunne stengel bleekselderij als mond. Doe een deel van de zuivelspread in twee gelijke ronde glazen bakjes van ca. 5 cm. Vul de bakjes later weer aan. Snijd de olijf door midden. Leg op elk bakje een plakje augurk met daarop een halve olijf als oog. Zet de bakjes op de plek van de ogen van de leeuw. Je kunt hem als je wilt een beetje scheel laten kijken door de pupillen naar elkaar toe te draaien. Leg de 2 halve paprikaatjes als oren vlak boven de ogen.
Groente-leeuw
Bijna te gezellig om op te eten, maar nóg gezelliger om samen met de kinderen te maken.
bijgerecht
null personen
50 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het ‘kontje’ van de gele paprika, dit wordt straks de neus van de leeuw. Snijd de rest van de gele paprika door midden en verwijder met een groentemesje de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange smalle reepjes. Dit worden de manen van de leeuw.
Snijd de oranje snoeppaprika’s door midden en verwijder met een mesje de steelaanzet en de zaadlijsten. Leg 2 halve paprikaatjes apart; dit worden de oortjes van de leeuw. Snijd de rest van de paprikaatjes in zo lang mogelijke reepjes. Ook dit worden manen van de leeuw. Leg alle reepjes paprika, dus de gele, de oranje én de reepjes rode snoeppaprika in een dichte cirkel op een bord. Leg de worteltjes er tussen. Leg het paprika-neusje in het midden van de cirkel. Laat aan weerskanten een paar dunne stengels bleekselderij en een paar sprieten bieslook steken; dit zijn de snorharen.
Gebruik ook een dunne stengel bleekselderij als mond. Doe een deel van de zuivelspread in twee gelijke ronde glazen bakjes van ca. 5 cm. Vul de bakjes later weer aan. Snijd de olijf door midden. Leg op elk bakje een plakje augurk met daarop een halve olijf als oog. Zet de bakjes op de plek van de ogen van de leeuw. Je kunt hem als je wilt een beetje scheel laten kijken door de pupillen naar elkaar toe te draaien. Leg de 2 halve paprikaatjes als oren vlak boven de ogen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 gele paprika
150 g snoepgroente oranje paprika's
200 g snoepgroente paprika rood
150 g snoepgroente wortel & bleekselderij
10 sprietjes verse bieslook
100 g zuivelspread naturel
1 zwarte olijf zonder pit
2 stuks zoetzure augurkenplakjes