Lunchsalade met zwarte olijven
bewaar
bewaar

Lunchsalade met zwarte olijven

Die knapperige pancetta en mooi zwarte olijven zijn echt een gouden combinatie.

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de olijven in ringetjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Klop het citroenrasp en -sap, de olijven en 3/4 van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek eventueel in stukjes.

Bak in het achtergebleven bakvet de paddenstoelenmix en paprikarepen 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de bonen toe. Neem van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de steelaanzet van de kropjes babyromainesla en snijd in kwarten. Haal de blaadjes los en verdeel over de borden. Schep het paddenstoelenmengsel erop en besprenkel met de dressing. Garneer met de pancetta.

variatietipVervang de bonen eens door gekookte linzen voor een net even andere smaak.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lunchsalade met zwarte olijven

Die knapperige pancetta en mooi zwarte olijven zijn echt een gouden combinatie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig