Lunchsalade met zwarte olijven
Die knapperige pancetta en mooi zwarte olijven zijn echt een gouden combinatie.
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de olijven in ringetjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Klop het citroenrasp en -sap, de olijven en 3/4 van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek eventueel in stukjes.
Bak in het achtergebleven bakvet de paddenstoelenmix en paprikarepen 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de bonen toe. Neem van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de steelaanzet van de kropjes babyromainesla en snijd in kwarten. Haal de blaadjes los en verdeel over de borden. Schep het paddenstoelenmengsel erop en besprenkel met de dressing. Garneer met de pancetta.
Lunchsalade met zwarte olijven
Die knapperige pancetta en mooi zwarte olijven zijn echt een gouden combinatie.
null personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de olijven in ringetjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Klop het citroenrasp en -sap, de olijven en 3/4 van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek eventueel in stukjes.
Bak in het achtergebleven bakvet de paddenstoelenmix en paprikarepen 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de bonen toe. Neem van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de steelaanzet van de kropjes babyromainesla en snijd in kwarten. Haal de blaadjes los en verdeel over de borden. Schep het paddenstoelenmengsel erop en besprenkel met de dressing. Garneer met de pancetta.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
425 g black eyed bonen
1 citroen
170 g zwarte olijven zonder pit
1 gele paprika
4 el (olijf)olie
80 g pancetta
400 g paddenstoelenmix gele paprika, bosui en peterselie
2 kroppen babyromainesla