Mexicaanse bonensoep met garnalen
Mexico was nog nooit zo dichtbij met deze verrukkelijke bonensoep.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe samen met de burritoschotel, garnalen en het water in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. garen.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Snijd de helft van de peper in ringen en snijd de rest van het vruchtvlees, zonder zaadlijsten, fijn. Verdeel de nachochips in een laag over een met bakpapier beklede bakplaat en schaaf de cheddar erover. Bestrooi met de peperringen en bak ca. 10 min. onder in de oven.
Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de avocado, 3⁄4 van de koriander, het limoenrasp en 1 el limoensap met de fijngesneden peper tot een salsa. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met de rest van de koriander en serveer de nachochips, salsa en limoenpartjes erbij.
Mexicaanse bonensoep met garnalen
Mexico was nog nooit zo dichtbij met deze verrukkelijke bonensoep.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe samen met de burritoschotel, garnalen en het water in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. garen.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Snijd de helft van de peper in ringen en snijd de rest van het vruchtvlees, zonder zaadlijsten, fijn. Verdeel de nachochips in een laag over een met bakpapier beklede bakplaat en schaaf de cheddar erover. Bestrooi met de peperringen en bak ca. 10 min. onder in de oven.
Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de avocado, 3⁄4 van de koriander, het limoenrasp en 1 el limoensap met de fijngesneden peper tot een salsa. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met de rest van de koriander en serveer de nachochips, salsa en limoenpartjes erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak paprikamix
2 zakken burritoschotel
225 g rauwe en gepelde garnalen
600 ml water
1 jalapeñopeper
200 g nacho chips naturel
50 g cheddar aan stuk
1 bakje verse koriander
1 limoen
1 eetrijpe avocado
Dit heb je nodig
bakpapier