Gehaktschotel met Zwolsche stoofkruiden
Voor op de koude winterdagen.
Aan de slag
Verhit de boter en bak de uien 25 min. op laag tot middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar in water met eventueel zout. Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak het gehakt samen met de Zwolsche stoofkruiden en de verkruimelde bouillontablet in 10 min. op middelhoog vuur bruin. Meng de tomatenpuree en het water erdoor en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de prei à la crème in een pannetje. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de prei toe en stamp met een pureestamper tot puree. Schep het gehakt in de ovenschaal, dek af met de uien en verdeel de puree daar weer over. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter er in klontjes overheen. Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.
Gehaktschotel met Zwolsche stoofkruiden
Voor op de koude winterdagen.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de boter en bak de uien 25 min. op laag tot middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar in water met eventueel zout. Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak het gehakt samen met de Zwolsche stoofkruiden en de verkruimelde bouillontablet in 10 min. op middelhoog vuur bruin. Meng de tomatenpuree en het water erdoor en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de prei à la crème in een pannetje. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de prei toe en stamp met een pureestamper tot puree. Schep het gehakt in de ovenschaal, dek af met de uien en verdeel de puree daar weer over. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter er in klontjes overheen. Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g uien
75 g ongezouten roomboter
1 kg kruimige aardappel
500 g half-om-halfgehakt
2 el Zwolsche stoof
1 tablet runderbouillontablet
70 g tomatenpuree
150 ml water
450 g prei a la crème
2 el paneermeel
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal of braadslee