Driegevogelterollade met spicy tuttifrutti
Zo'n gerecht waarbij de oven eigenlijk al het werk doet, dat is handig voor kerst.
15 min. bereiden / 55 min. oventijd / 12 uur 15 min. wachten
9 ingrediënten
Aan de slag
Doe het appelsap met de rietsuiker, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur dan uit.
Schil met een dunschiller 5 stukken van de schil van 1 citroen en doe bij het appelsap. Pers de geschilde citroen uit en voeg het sap toe. Doe de tuttifrutti in de pan en laat 2 uur afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog 10 uur wellen.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de gevogelterollade in een ovenschaal en bak 55 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de peterselie grof en snijd de tweede citroen in partjes.
Leg de rollade op een platte schaal en snijd in plakken. Schep de gewelde tuttifrutti om de rollade of serveer apart erbij. Leg de partjes citroen ertussen en bestrooi met de peterselie.
Driegevogelterollade met spicy tuttifrutti
Zo'n gerecht waarbij de oven eigenlijk al het werk doet, dat is handig voor kerst.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
735 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Doe het appelsap met de rietsuiker, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur dan uit.
Schil met een dunschiller 5 stukken van de schil van 1 citroen en doe bij het appelsap. Pers de geschilde citroen uit en voeg het sap toe. Doe de tuttifrutti in de pan en laat 2 uur afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog 10 uur wellen.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de gevogelterollade in een ovenschaal en bak 55 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de peterselie grof en snijd de tweede citroen in partjes.
Leg de rollade op een platte schaal en snijd in plakken. Schep de gewelde tuttifrutti om de rollade of serveer apart erbij. Leg de partjes citroen ertussen en bestrooi met de peterselie.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml ongezoete appelsap
4 el rietsuiker
2 kaneelstokjes
5 stuks steranijsjes
4 kruidnagels
2 citroenen
375 g tuttifrutti
1 rollade van kalkoen, eend en kip
10 g peterselie