'The day after'-ontbijt
Is de champagne iets te hard gegaan gisteren? Dit ontbijtje helpt je er weer een beetje bovenop.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de ui met de knoflook. Voeg de spekreepjes, de groente en de aardappel toe en bak goudbruin. Breek de eieren boven de pan en leg er de cherrytomaten tussen. Snijd de kruiden fijn. Bak tot het eiwit van de eieren net gestold is en bestrooi met de kruiden. Serveer met brood, sla, de avocado, de sriracha en eventueel leftover mierikswortelsaus (dit recept vind je elders op deze website).
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
'The day after'-ontbijt
Is de champagne iets te hard gegaan gisteren? Dit ontbijtje helpt je er weer een beetje bovenop.
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de ui met de knoflook. Voeg de spekreepjes, de groente en de aardappel toe en bak goudbruin. Breek de eieren boven de pan en leg er de cherrytomaten tussen. Snijd de kruiden fijn. Bak tot het eiwit van de eieren net gestold is en bestrooi met de kruiden. Serveer met brood, sla, de avocado, de sriracha en eventueel leftover mierikswortelsaus (dit recept vind je elders op deze website).
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
25 g ongezouten roomboter
100 g magere gerookte spekreepjes
250 g groente
300 g aardappelen
4 middelgrote eieren
100 g cherrytomaten
10 g verse selderij
10 g verse bieslook
4 sneetjes brood
100 g sla
1 avocado
½ el sriracha