Rundvleespasteitjes
Je vult het deeg met kruidig stoofvlees. Van dit hapje blíjf je eten.
40 min. bereiden / 15 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het spek uit in 3 min.Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en bestrooi met het bloem. Voeg toe aan het spek en bak in 5 min. rondom bruin.
Snijd de paprika in blokjes en knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Voeg de paprika, knoflook, rode peper, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de worcestershiresauce en bouillon toe. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan in 2 uur en 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met de portioneerring lapjes van Ø 7 cm uit het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los. Schep op elk deegrondje wat vlees en bestrijk de randen met ei. Vouw dubbel tot een halve maan en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Serveer warm, lauw of koud.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Rundvleespasteitjes
Je vult het deeg met kruidig stoofvlees. Van dit hapje blíjf je eten.
null porties
110 kcal
40 min. bereiden
150 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het spek uit in 3 min.Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en bestrooi met het bloem. Voeg toe aan het spek en bak in 5 min. rondom bruin.
Snijd de paprika in blokjes en knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Voeg de paprika, knoflook, rode peper, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de worcestershiresauce en bouillon toe. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan in 2 uur en 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met de portioneerring lapjes van Ø 7 cm uit het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los. Schep op elk deegrondje wat vlees en bestrijk de randen met ei. Vouw dubbel tot een halve maan en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Serveer warm, lauw of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g magere gerookte spekreepjes
500 g ribrunderlappen
2 el tarwebloem
2 rode paprika's
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 tl gemalen komijn
2 tl milde paprikapoeder
1 el worcestershiresauce
400 ml rundvleesbouillon van tablet
1½ rol bladerdeeg vers
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
portioneerring
bakpapier