Bladerdeeg camemberttaartje
Hoe luid je het weekend beter in dan met dit bladerdeeg camemberttaartje met druiven?! Extra fijn: de losse stukjes bladerdeeg kan je dippen in de gesmolten kaas. Mmm, lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en haal de rode druiven van de tros. Doe de knoflookplakjes en druiven in de ovenschaal en meng met de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout. Bak 50 min. in het midden van de oven.
Rol ondertussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en snijd er een cirkel van Ø 24 cm uit. Leg de camembert in het midden en vouw het deeg in plooien over de rand van de camembert en vorm er een opstaand kraagje van. Snijd het overige bladerdeeg in grove stukken van 3 cm.
Splits het ei en houd het eigeel apart. het eiwit gebruik je niet. Bestrijk het deeg met het eigeel.
Bak de camembert de laatste 20 min. mee met de druiven. Leg de gebakken camembert en de losse deegstukken in een mooie schaal en verdeel de geroosterde druiven erover.
Bladerdeeg camemberttaartje
Hoe luid je het weekend beter in dan met dit bladerdeeg camemberttaartje met druiven?! Extra fijn: de losse stukjes bladerdeeg kan je dippen in de gesmolten kaas. Mmm, lekker!
null personen
365 kcal
10 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en haal de rode druiven van de tros. Doe de knoflookplakjes en druiven in de ovenschaal en meng met de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout. Bak 50 min. in het midden van de oven.
Rol ondertussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en snijd er een cirkel van Ø 24 cm uit. Leg de camembert in het midden en vouw het deeg in plooien over de rand van de camembert en vorm er een opstaand kraagje van. Snijd het overige bladerdeeg in grove stukken van 3 cm.
Splits het ei en houd het eigeel apart. het eiwit gebruik je niet. Bestrijk het deeg met het eigeel.
Bak de camembert de laatste 20 min. mee met de druiven. Leg de gebakken camembert en de losse deegstukken in een mooie schaal en verdeel de geroosterde druiven erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
250 g rode druiven
1 el milde olijfolie
1 tl venkelzaad
270 g rollen vers bladerdeeg
250 g AH Excellent Camembert AOP 45+
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
kleine ovenschaal (ingevet)