Quinoa met zoete tomatensaus
Een keer geen pasta met tomatensaus, maar quinoa. Vinden de kinderen ook heel lekker!
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd 10 tomaten (bij 4 personen) kruislings in. Prik ze een voor een aan een vork en dompel ze 20 sec. in het kokende water. Laat iets afkoelen en trek de velletjes van de tomaten.
Snijd de tomaten in stukjes en doe in een pan. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen, schil de parten en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de appel, ui, knoflook, bouillontablet en kerriepoeder bij de tomaten en breng aan de kook. Je hoeft aan de saus geen water toe te voegen. Laat de saus op middel hoog vuur 15 min. zacht koken.
Breng ondertussen nog een pan water aan de kook, doe de eieren erin en kook in 8 min. hard. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 6 min. knapperig en bruin. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ze in het spekbakvet in 8 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de sla. Snijd de komkommer in plakjes en de rest van de tomaten in partjes. Doe alles in een schaal. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de eieren, snijd in blokjes en verdeel met de avocado en spekjes over de salade. Besprenkel met de slasaus. Pureer het appel-tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde saus. Doe dit voorzichtig, want de saus is heet. Verdeel de quinoa en kalkoen over de borden. Schep de saus erover en serveer met de salade.
Quinoa met zoete tomatensaus
Een keer geen pasta met tomatensaus, maar quinoa. Vinden de kinderen ook heel lekker!
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd 10 tomaten (bij 4 personen) kruislings in. Prik ze een voor een aan een vork en dompel ze 20 sec. in het kokende water. Laat iets afkoelen en trek de velletjes van de tomaten.
Snijd de tomaten in stukjes en doe in een pan. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen, schil de parten en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de appel, ui, knoflook, bouillontablet en kerriepoeder bij de tomaten en breng aan de kook. Je hoeft aan de saus geen water toe te voegen. Laat de saus op middel hoog vuur 15 min. zacht koken.
Breng ondertussen nog een pan water aan de kook, doe de eieren erin en kook in 8 min. hard. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 6 min. knapperig en bruin. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ze in het spekbakvet in 8 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de sla. Snijd de komkommer in plakjes en de rest van de tomaten in partjes. Doe alles in een schaal. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de eieren, snijd in blokjes en verdeel met de avocado en spekjes over de salade. Besprenkel met de slasaus. Pureer het appel-tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde saus. Doe dit voorzichtig, want de saus is heet. Verdeel de quinoa en kalkoen over de borden. Schep de saus erover en serveer met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 trostomaten
3 jazz-appels
2 uien
1 teen knoflook
1 kippenbouillontablet
1 tl kerriepoeder
2 middelgrote eieren
100 g magere gerookte spekreepjes
300 g kalkoenfilets
250 g quinoa
1 krop sla
½ komkommer
1 avocado
3 el naturel slasaus
Dit heb je nodig
staafmixer