Flammkuchen met rauwkost en frisse tomatendip
Dunne, knapperige deegbodem belegd met krokant spek en romig ei.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in ringen. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng voor de flammkuchen de crème fraîche met de nootmuskaat en peper. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en trek het aan alle kanten iets verder uit tot het de hele bakplaat bedekt. Bestrijk met de crème fraîche, maar houd 1 el achter. Verdeel de spekreepjes en de ui erover. Breek de eieren boven de flammkuchen en bak ca. 18 min. in de oven.
Meng ondertussen voor de dipsaus (voor de rauwkost) de achtergehouden crème fraîche met de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in lange repen.
Neem de flammkuchen uit de oven en snijd in stukken. Serveer de tomatendip met de tomaten, worteltjes en komkommer erbij.
Flammkuchen met rauwkost en frisse tomatendip
Dunne, knapperige deegbodem belegd met krokant spek en romig ei.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
18 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in ringen. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng voor de flammkuchen de crème fraîche met de nootmuskaat en peper. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en trek het aan alle kanten iets verder uit tot het de hele bakplaat bedekt. Bestrijk met de crème fraîche, maar houd 1 el achter. Verdeel de spekreepjes en de ui erover. Breek de eieren boven de flammkuchen en bak ca. 18 min. in de oven.
Meng ondertussen voor de dipsaus (voor de rauwkost) de achtergehouden crème fraîche met de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in lange repen.
Neem de flammkuchen uit de oven en snijd in stukken. Serveer de tomatendip met de tomaten, worteltjes en komkommer erbij.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 gerookte magere spekreepjes
4 uien
250 g crème fraîche
1 tl gedroogde nootmuskaat
1 pizzadeeg met tomatensaus
4 middelgrote eieren
1 komkommer
250 g cherrytomaten
300 g geschrapte worteltjes
Dit heb je nodig
bakpapier