Gepocheerde eieren met rodewijnsaus en groene asperges
Eieren pocheren moet je gewoon een keer doen. Dan merk je vanzelf dat er niets engs aan is.
Aan de slag
Doe de wijn in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat in 10 min. tot de helft inkoken. Voeg de fond en boter toe en laat in ca. 25 min. tot 75 ml inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 7 min. goudbruin en krokant. Snipper de sjalot. Schep het spek met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet in de pan zitten en bak hierin de aspergetips 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de champignons en sjalot 5 min. op middelhoog vuur in dezelfde pan.
Rooster ondertussen het brood. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan (bijv. een hapjespan). Voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Herhaal met de andere eieren. Pocheer 3 ½ min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.
Verdeel de asperges en het spek over de sneetjes brioche. Schep de champignons erover en leg er een gepocheerd ei op. Besprenkel met de rodewijnsaus en garneer eventueel met wat blaadjes tijm.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Ei pocheren
Instructievideo - 00:47 min.
Gepocheerde eieren met rodewijnsaus en groene asperges
Eieren pocheren moet je gewoon een keer doen. Dan merk je vanzelf dat er niets engs aan is.
voorgerecht
null personen
345 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe de wijn in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat in 10 min. tot de helft inkoken. Voeg de fond en boter toe en laat in ca. 25 min. tot 75 ml inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 7 min. goudbruin en krokant. Snipper de sjalot. Schep het spek met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet in de pan zitten en bak hierin de aspergetips 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de champignons en sjalot 5 min. op middelhoog vuur in dezelfde pan.
Rooster ondertussen het brood. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan (bijv. een hapjespan). Voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Herhaal met de andere eieren. Pocheer 3 ½ min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.
Verdeel de asperges en het spek over de sneetjes brioche. Schep de champignons erover en leg er een gepocheerd ei op. Besprenkel met de rodewijnsaus en garneer eventueel met wat blaadjes tijm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml soepele rode wijn
200 ml wildfond
40 g ongezouten roomboter
100 g magere gerookte spekreepjes
1 sjalot
100 g groene aspergetips
125 g gesneden champignons
4 sneetjes brioche broden
1 el azijn
4 middelgrote eieren