Gepocheerde eieren in rodewijnsaus
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Korstjes van sneetjes snijden en brood in ca. 5 minuten bruin roosteren in de oven. Bouillontablet in 3 dl kokend water oplossen en laten afkoelen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. In steelpan boter op laag vuur smelten. Champignons en 50 g spekjes toevoegen en zachtjes laten uitbakken. Pan van vuur nemen en bloem erdoor roeren. Pan terug op laag vuur zetten en onder voortdurend roeren ca. 2 minuten laten garen. Al roerend scheutje voor scheutje wijn en bouillon toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus is ontstaan. Saus op smaak brengen met zout en peper. Rest van spekjes in droge koekenpan uitbakken. 5 Dl water tegen de kook aan brengen (niet koken). Scheutje azijn toevoegen. Telkens 1 ei boven kopje breken. Eieren één voor één langzaam in water laten glijden (niet meer dan 2 tegelijk). Vervolgens met twee eetlepels ei in water bij elkaar houden en in ca. 4 minuten gaar pocheren. Peterselie grof hakken. Met schuimspaan eieren uit pocheervocht scheppen en op warme toast leggen. Saus over eieren scheppen. Garneren met uitgebakken spekjes en peterselie.
Gepocheerde eieren in rodewijnsaus
null personen
660 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Korstjes van sneetjes snijden en brood in ca. 5 minuten bruin roosteren in de oven. Bouillontablet in 3 dl kokend water oplossen en laten afkoelen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. In steelpan boter op laag vuur smelten. Champignons en 50 g spekjes toevoegen en zachtjes laten uitbakken. Pan van vuur nemen en bloem erdoor roeren. Pan terug op laag vuur zetten en onder voortdurend roeren ca. 2 minuten laten garen. Al roerend scheutje voor scheutje wijn en bouillon toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus is ontstaan. Saus op smaak brengen met zout en peper. Rest van spekjes in droge koekenpan uitbakken. 5 Dl water tegen de kook aan brengen (niet koken). Scheutje azijn toevoegen. Telkens 1 ei boven kopje breken. Eieren één voor één langzaam in water laten glijden (niet meer dan 2 tegelijk). Vervolgens met twee eetlepels ei in water bij elkaar houden en in ca. 4 minuten gaar pocheren. Peterselie grof hakken. Met schuimspaan eieren uit pocheervocht scheppen en op warme toast leggen. Saus over eieren scheppen. Garneren met uitgebakken spekjes en peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes brood
½ kippenbouillontablet
50 g champignons
25 g boter
80 g magere spekblokjes
35 g bloem
150 ml rode wijn
0 zout en peper
0 azijn
4 eieren
3 takjes peterselie
Dit heb je nodig
keukenpapier