Rocky road
Rocky road: chocolade, marshmallows, noten (en soms koekjes). Al deze texturen bij elkaar zorgen voor een bijzondere hap chocolade. Ook leuk om cadeau te doen.
Aan de slag
Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de aardbeimeringues in stukjes van 2 cm. Doe de vanillemeringue samen met het basilicum en de pistachenoten in de keukenmachine en maal fijn, je mag nog wat kleine stukjes pistache zien. Snijd de cranberry’s grof.
Verdeel de stukjes aardbeimeringue en de helft van de cranberry’s over de met bakpapier beklede brownieschaal. Schenk de gesmolten chocolade erover. Strijk met een pannenlikker of achterkant van een lepel voorzichtig een beetje glad.
Laat wat afkoelen en verdeel dan de meringuepistachepoeder en de rest van de cranberry’s erover (als de chocolade te heet is, smelt de poeder). Laat in minimaal 1½ uur afgedekt in de koelkast hard worden.
Neem de rocky road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie plank met een scherp mes (of hamer). Hak de rocky road in stukken, zodat je de mooie binnenkant ziet.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Rocky road
Rocky road: chocolade, marshmallows, noten (en soms koekjes). Al deze texturen bij elkaar zorgen voor een bijzondere hap chocolade. Ook leuk om cadeau te doen.
nagerecht
null porties
215 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de aardbeimeringues in stukjes van 2 cm. Doe de vanillemeringue samen met het basilicum en de pistachenoten in de keukenmachine en maal fijn, je mag nog wat kleine stukjes pistache zien. Snijd de cranberry’s grof.
Verdeel de stukjes aardbeimeringue en de helft van de cranberry’s over de met bakpapier beklede brownieschaal. Schenk de gesmolten chocolade erover. Strijk met een pannenlikker of achterkant van een lepel voorzichtig een beetje glad.
Laat wat afkoelen en verdeel dan de meringuepistachepoeder en de rest van de cranberry’s erover (als de chocolade te heet is, smelt de poeder). Laat in minimaal 1½ uur afgedekt in de koelkast hard worden.
Neem de rocky road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie plank met een scherp mes (of hamer). Hak de rocky road in stukken, zodat je de mooie binnenkant ziet.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pure chocolade 72%
2 aardbeimeringue
7½ g verse basilicum
1 vanillemeringue
30 g ongezouten pistachenoten
25 g gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
brownievorm (28 x 18 cm)
bakpapier
pannenlikker