Rocky road
bewaar
bewaar

Rocky road

Rocky road: chocolade, marshmallows, noten (en soms koekjes). Al deze texturen bij elkaar zorgen voor een bijzondere hap chocolade. Ook leuk om cadeau te doen.

15 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de aardbeimeringues in stukjes van 2 cm. Doe de vanillemeringue samen met het basilicum en de pistachenoten in de keukenmachine en maal fijn, je mag nog wat kleine stukjes pistache zien. Snijd de cranberry’s grof.

Verdeel de stukjes aardbeimeringue en de helft van de cranberry’s over de met bakpapier beklede brownieschaal. Schenk de gesmolten chocolade erover. Strijk met een pannenlikker of achterkant van een lepel voorzichtig een beetje glad.

Laat wat afkoelen en verdeel dan de meringuepistachepoeder en de rest van de cranberry’s erover (als de chocolade te heet is, smelt de poeder). Laat in minimaal 1½ uur afgedekt in de koelkast hard worden.

Neem de rocky road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie plank met een scherp mes (of hamer). Hak de rocky road in stukken, zodat je de mooie binnenkant ziet.

bewaartipJe kunt de rocky road 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rocky road

Rocky road: chocolade, marshmallows, noten (en soms koekjes). Al deze texturen bij elkaar zorgen voor een bijzondere hap chocolade. Ook leuk om cadeau te doen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig