Rocky road met gedroogd fruit en noten
Leuk om te trakteren: chocolade met vijg, cranberry en noten.
Aan de slag
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom die in een (steel)pan past. Breng een laagje water aan de kook in de steelpan en hang de kom erin. Zorg dat het water de kom niet raakt. Smelt op deze manier (au bain-marie) rustig de chocolade. Bekleed ondertussen de brownievorm met bakpapier. Meng de vijgblokjes, gedroogde cranberry’s, abrikozenstenen, hazelnoten en pistachenoten door elkaar in een kom. Meng ⅔ van het mengsel door de gesmolten chocolade.
Schep de chocolade in de brownievorm en strijk een beetje glad met een spatel. Bestrooi met de rest van het noten-vruchtenmengsel. Tik een paar keer met de brownievorm op het werkblad, zodat het mengsel bovenop een beetje in de chocolade zakt. Laat afgedekt minimaal 3 uur hard worden in de koelkast. Snijd met een groot mes in stukken voor serveren.
Rocky road met gedroogd fruit en noten
Leuk om te trakteren: chocolade met vijg, cranberry en noten.
null porties
175 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom die in een (steel)pan past. Breng een laagje water aan de kook in de steelpan en hang de kom erin. Zorg dat het water de kom niet raakt. Smelt op deze manier (au bain-marie) rustig de chocolade. Bekleed ondertussen de brownievorm met bakpapier. Meng de vijgblokjes, gedroogde cranberry’s, abrikozenstenen, hazelnoten en pistachenoten door elkaar in een kom. Meng ⅔ van het mengsel door de gesmolten chocolade.
Schep de chocolade in de brownievorm en strijk een beetje glad met een spatel. Bestrooi met de rest van het noten-vruchtenmengsel. Tik een paar keer met de brownievorm op het werkblad, zodat het mengsel bovenop een beetje in de chocolade zakt. Laat afgedekt minimaal 3 uur hard worden in de koelkast. Snijd met een groot mes in stukken voor serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pure chocolade 72%
50 g vijgblokjes
50 g gedroogde cranberry's
50 g abrikozenstenen
50 g ongebrande hazelnoten
50 g gepelde pistachenoten
Dit heb je nodig
brownievorm (28 x 18 cm)