Kruidige spelt met mediterane ratatouille
Ratatouille kun je met veel combineren. Probeer het eens met spelt.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in stukken van 1½ cm. Snijd de tomaten in parten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Provençaalse kruiden 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 5 min. Draai het vuur laag en doe de tomaat, tomatenblokjes en azijn erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 35 min. stoven. Breng op smaak met peper. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzing op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng de spelt met de rest van de olie, de helft van de peterselie, de munt en ½ tl citroenrasp (per 2 personen). Serveer de spelt bij de ratatouille. Garneer met een partje citroen en de rest van de peterselie.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kruidige spelt met mediterane ratatouille
Ratatouille kun je met veel combineren. Probeer het eens met spelt.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in stukken van 1½ cm. Snijd de tomaten in parten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Provençaalse kruiden 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 5 min. Draai het vuur laag en doe de tomaat, tomatenblokjes en azijn erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 35 min. stoven. Breng op smaak met peper. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzing op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng de spelt met de rest van de olie, de helft van de peterselie, de munt en ½ tl citroenrasp (per 2 personen). Serveer de spelt bij de ratatouille. Garneer met een partje citroen en de rest van de peterselie.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 courgette
½ aubergine
1½ trostomaat
2 el traditionele olijfolie
½ el gedroogde Provençaalse kruiden
200 g tomatenblokjes
½ tl balsamicoazijn
150 g spelt
½ citroen
10 g verse platte peterselie
5 g verse munt