Speculaastiramisu
We sluiten Pakjesavond af met een cadeautje in de vorm van speculaastiramisu: een waanzinnig dessert!
Aan de slag
Doe de espressostick in een laag schaaltje en meng er het hete water door. Boen de mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los met een vork. Spatel de mascarpone samen met 2 tl mandarijnrasp (per 8 personen) en de karamelsiroop door de slagroom.
Dip de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Dip weer de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Verkruimel de rest van de speculaas erboven. Strooi de cacaopoeder erop met behulp van een zeef.
Laat de tiramisu 60 min. opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor serveren het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verdeel over de tiramisu.
Speculaastiramisu
Instructievideo - 00:33 min.
Speculaastiramisu
We sluiten Pakjesavond af met een cadeautje in de vorm van speculaastiramisu: een waanzinnig dessert!
nagerecht
null personen
348 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Doe de espressostick in een laag schaaltje en meng er het hete water door. Boen de mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los met een vork. Spatel de mascarpone samen met 2 tl mandarijnrasp (per 8 personen) en de karamelsiroop door de slagroom.
Dip de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Dip weer de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Verkruimel de rest van de speculaas erboven. Strooi de cacaopoeder erop met behulp van een zeef.
Laat de tiramisu 60 min. opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor serveren het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verdeel over de tiramisu.
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 espressostick
50 ml water
1 mandarijn
125 ml verse slagroom
250 g mascarpone
2 el karamelsiroop
200 g bakkersspeculaas
½ el cacaopoeder
30 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm