Speculaastiramisu
bewaar
bewaar

Speculaastiramisu

We sluiten Pakjesavond af met een cadeautje in de vorm van speculaastiramisu: een waanzinnig dessert!

15 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Doe de espressostick in een laag schaaltje en meng er het hete water door. Boen de mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los met een vork. Spatel de mascarpone samen met 2 tl mandarijnrasp (per 8 personen) en de karamelsiroop door de slagroom.

Dip de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Dip weer de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Verkruimel de rest van de speculaas erboven. Strooi de cacaopoeder erop met behulp van een zeef.

Laat de tiramisu 60 min. opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor serveren het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verdeel over de tiramisu.

algemeenDouwe Egberts espressosticks zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door Nescafé Gold koffiesticks.
bewaartipJe kunt de tiramisu 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Speculaastiramisu

Instructievideo - 00:33 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speculaastiramisu

We sluiten Pakjesavond af met een cadeautje in de vorm van speculaastiramisu: een waanzinnig dessert!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig