Kruidnoten 'tiramisu'
Heerlijk avondje is gekomen. En dus maak jij het perfecte Sinterklaas dessert: tiramisu met kruidnoten.
Aan de slag
Klop de slagroom met de suiker met een (hand)mixer stijf. Roer de mascarpone los en spatel de slagroom, de koek- en speculaaskruiden en cacaopoeder erdoor.
Doe de chocolademelk in een kom, voeg de helft van de kruidnoten toe en schep door. Schep de kruidnoten met een schuimspaan uit de chocolademelk en verdeel de met de platte kant naar beneden over de bodem van de ovenschaal. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad.
Herhaal met de rest van de kruidnoten en het mascarponemengsel. Strijk glad en maak zo nodig de rand van de ovenschaal schoon met keukenpapier.
Doe de rest van de koekkruiden en cacaopoeder in een theezeefje en bestuif de bovenkant van de tiramisu ermee. Laat minimaal 3 uur of de hele nacht opstijven in de koelkast.
Kruidnoten-tiramisu
Instructievideo - 00:44 min.
Kruidnoten 'tiramisu'
Heerlijk avondje is gekomen. En dus maak jij het perfecte Sinterklaas dessert: tiramisu met kruidnoten.
nagerecht
null porties
385 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Klop de slagroom met de suiker met een (hand)mixer stijf. Roer de mascarpone los en spatel de slagroom, de koek- en speculaaskruiden en cacaopoeder erdoor.
Doe de chocolademelk in een kom, voeg de helft van de kruidnoten toe en schep door. Schep de kruidnoten met een schuimspaan uit de chocolademelk en verdeel de met de platte kant naar beneden over de bodem van de ovenschaal. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad.
Herhaal met de rest van de kruidnoten en het mascarponemengsel. Strijk glad en maak zo nodig de rand van de ovenschaal schoon met keukenpapier.
Doe de rest van de koekkruiden en cacaopoeder in een theezeefje en bestuif de bovenkant van de tiramisu ermee. Laat minimaal 3 uur of de hele nacht opstijven in de koelkast.
achtergrondinfo:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
40 g fijne kristalsuiker
250 g mascarpone
2 tl koek- en speculaaskruiden
2 tl cacaopoeder
250 ml chocolademelk
200 g kruidnoten
Dit heb je nodig
handmixer
ovenschaal 28 x 17 x 6 cm
schuimspaan
keukenpapier
theezeefje