Verse tomatensoep met crème fraîche mijter
Pepernoten, speculaas en schuimpjes op Pakjesavond? We beginnen eerst maar eens met soep.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine blokjes en de tomaten in vieren. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 el olie uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui, knoflook en wortel 5 min. op lage temperatuur.
Voeg de tijm en de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de tomaten, het water en het runderbouillontablet toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Voeg de gegrilde paprika toe en breng op smaak met peper. Pureer met de staafmixer. Verdeel de soep over de kommen. Roer de crème fraîche los met het water. Teken met behulp van een theelepel een crème fraîche-mijter in de soep. Serveer direct.
Verse tomatensoep met crème fraîche mijter
Pepernoten, speculaas en schuimpjes op Pakjesavond? We beginnen eerst maar eens met soep.
voorgerecht
null personen
210 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine blokjes en de tomaten in vieren. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 el olie uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui, knoflook en wortel 5 min. op lage temperatuur.
Voeg de tijm en de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de tomaten, het water en het runderbouillontablet toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Voeg de gegrilde paprika toe en breng op smaak met peper. Pureer met de staafmixer. Verdeel de soep over de kommen. Roer de crème fraîche los met het water. Teken met behulp van een theelepel een crème fraîche-mijter in de soep. Serveer direct.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 tenen knoflook
1 winterpeen
750 g tomaten
1 takje verse tijm
295 g gegrilde rode paprika's in pot
70 g tomatenpuree
750 ml water
2 runderbouillontblokjes
125 g crème fraîche
2 el water
Dit heb je nodig
staafmixer