Tomaten-paprikasoep met balletjes
bewaar
bewaar

Tomaten-paprikasoep met balletjes

De drie ingrediënten die deze soep zo'n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes!

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.

Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.

Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel crème fraîche en de rest van het basilicum.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaten-paprikasoep met balletjes

De drie ingrediënten die deze soep zo'n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig