Witlofschuitjes met zalm en mayo
Zalm, witlof en frisse appel: deze hapjes moet je gewoon eens proberen.
Aan de slag
Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd ondertussen de onderkant van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Leg van elke stronk 8 blaadjes als schuitjes op een grote platte schaal. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Schep om met het citroensap. Haal de blaadjes van de takjes dragon en snijd 2/3 fijn. Meng dit door de mayonaise. Verdeel eerst de appel en zalm en dan de mayonaise en het ei over de witlofschuitjes. Garneer met de rest van de dragon.
Witlofschuitjes met zalm en mayo
Zalm, witlof en frisse appel: deze hapjes moet je gewoon eens proberen.
null personen
75 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd ondertussen de onderkant van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Leg van elke stronk 8 blaadjes als schuitjes op een grote platte schaal. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Schep om met het citroensap. Haal de blaadjes van de takjes dragon en snijd 2/3 fijn. Meng dit door de mayonaise. Verdeel eerst de appel en zalm en dan de mayonaise en het ei over de witlofschuitjes. Garneer met de rest van de dragon.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
2 stronken witlof
½ Junami-appel
1 el citroensap
3 takjes verse dragon
3 el halfvolle mayonaise
150 g zalm saladeflakes naturel