Gehaktschotel met een dakje van zoete aardappel
Kost je maar tien minuten om te maken. De oven doet de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de sperziebonen 5 min. Giet af. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste 2 min. de sperziebonen, kruiden en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Dek af met de zoete aardappelblokjes en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Gehaktschotel met een dakje van zoete aardappel
Kost je maar tien minuten om te maken. De oven doet de rest.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de sperziebonen 5 min. Giet af. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste 2 min. de sperziebonen, kruiden en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Dek af met de zoete aardappelblokjes en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse sperziebonen
2 uien
1 el traditionele olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
1 el Hollandse kruiden voor groenten
400 g tomatenblokjes
450 g zoete-aardappelblokjes
100 g geraspte belegen 48+ kaas
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)