Wortelgratin
Regenachtige dag? Deze ovenschotel van wortel en smeuïge kaas maakt het weer een beetje goed.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Schil de peen, snijd in stukken en kook met de tenen knoflook 15 min. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de peterselie fijn. Snijd de paprika’s in ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak het kipgehakt 3 min. Voeg de paprika en baharat toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stamp de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, de rest van de olie en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het kipgehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de geitenkaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven.
Wortelgratin
Regenachtige dag? Deze ovenschotel van wortel en smeuïge kaas maakt het weer een beetje goed.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Schil de peen, snijd in stukken en kook met de tenen knoflook 15 min. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de peterselie fijn. Snijd de paprika’s in ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak het kipgehakt 3 min. Voeg de paprika en baharat toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stamp de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, de rest van de olie en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het kipgehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de geitenkaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g winterpeen
2 tenen knoflook
800 g kikkererwten in blik
10 g verse platte peterselie
1 zak rode puntpaprika
3 el traditionele olijfolie
300 g kipgehakt naturel
2 el baharat kruidenmix
150 g geraspte belegen geitenkaas
Dit heb je nodig
pureestamper
lage ovenschaal (20 x 30 cm)