Venkelrisotto met gehakte tijmworstjes
Deze risotto is perfect voor in de zomer.
Aan de slag
Breng een pan met het water aan de kook, voeg het bouillontablet toe en zet het vuur laag. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de venkel en de witte preiringen toe en fruit 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees en gedroogde tijm 5 min. op hoog vuur. Druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de laatste minuut de groene preiringen toe.
Roer de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel het worstvlees met de groene preiringen erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Venkelrisotto met gehakte tijmworstjes
Deze risotto is perfect voor in de zomer.
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water aan de kook, voeg het bouillontablet toe en zet het vuur laag. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de venkel en de witte preiringen toe en fruit 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees en gedroogde tijm 5 min. op hoog vuur. Druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de laatste minuut de groene preiringen toe.
Roer de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel het worstvlees met de groene preiringen erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 ml water
1 kippenbouillontablet
1 verse venkelknol
1 prei
20 g ongezouten roomboter
150 g risottorijst
2 varkensbraadworsten
1 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde tijm
30 g Grana Padano kaasflakes