Venkelrisotto met geitenkaas
Vegetarische risotto met venkel voor een avondje zonder vlees.
Aan de slag
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in blokjes van 1 cm.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verkruimel de geitenkaas. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de geitenkaas toe. Breng de risotto op smaak met het rasp en 2 el citroensap (per 4 personen) (of meer naar smaak) en peper. Garneer met de rest van de geitenkaas en eventueel het venkelgroen. Serveer direct.
Venkelrisotto met geitenkaas
Vegetarische risotto met venkel voor een avondje zonder vlees.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in blokjes van 1 cm.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verkruimel de geitenkaas. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de geitenkaas toe. Breng de risotto op smaak met het rasp en 2 el citroensap (per 4 personen) (of meer naar smaak) en peper. Garneer met de rest van de geitenkaas en eventueel het venkelgroen. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ l kraanwater
2 groentebouillonblokjes
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 venkelknollen
30 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
1 citroen
120 g geitenkaas blanc 50+