Gevulde pasta met broccoli & geitenkaas
In de oven krijgt dit pastagerecht een lekker knapperig korstje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneetjes brood tijdens het voorverwarmen in de oven.
Kook de pasta in water met zout in 15 min. beetgaar. Giet af en meng met 2 el olie.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het rasp, de knoflook, geroosterde sneetjes brood en de rest van de olie in de kom van de keukenmachine en maal tot broodkruim. Neem uit de kom en houd apart.
Maal in dezelfde kom de pijnboompitten, geitenkaas, het citroensap en de helft van de broccoli tot een grove pesto.
Vul de pastaschelpen met een flinke theelepel broccolipesto en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg de rest van de broccoli ertussen en bestrooi met het broodkruim. Rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
Neem de schaal uit de oven en verdeel de pestospread erover. Serveer direct.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gevulde pasta met broccoli & geitenkaas
In de oven krijgt dit pastagerecht een lekker knapperig korstje.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
35 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneetjes brood tijdens het voorverwarmen in de oven.
Kook de pasta in water met zout in 15 min. beetgaar. Giet af en meng met 2 el olie.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het rasp, de knoflook, geroosterde sneetjes brood en de rest van de olie in de kom van de keukenmachine en maal tot broodkruim. Neem uit de kom en houd apart.
Maal in dezelfde kom de pijnboompitten, geitenkaas, het citroensap en de helft van de broccoli tot een grove pesto.
Vul de pastaschelpen met een flinke theelepel broccolipesto en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg de rest van de broccoli ertussen en bestrooi met het broodkruim. Rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
Neem de schaal uit de oven en verdeel de pestospread erover. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes witbrood
300 g conchiglioni
4 el traditionele olijfolie
500 g broccoli
80 g pijnboompitten
1 citroen
1 teen knoflook
140 g geitenkaas blanc 50+
90 g koelverse pestospread
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (25 x 35 cm)