Pasta met pompoen en geitenkaas
bewaar
bewaar

Pasta met pompoen en geitenkaas

Superhandig: de buisvormige pasta is gedraaid, waardoor de saus er extra goed aan hecht.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de bovenkant en een dun plakje van de onderkant van de pompoen. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 2 x 2 cm.

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruiden. Pluk de blaadjes van de tijm, salie en oregano.

Pureer in het bakje van de staafmixer 4 el olie, de knoflook, rode peper en kruiden. Breng eventueel op smaak met zout. Meng met de pompoen en doe in een ingevette ovenschaal. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

Rasp ondertussen de geitenkaas. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Meng het sap en rasp met de rest van de olie tot een dressing.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de geroosterde pompoen en dressing. Meng de helft van de babyboerenkool erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de boerenkool, de geitenkaas en pompoenpitten erover. Serveer direct.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met pompoen en geitenkaas

Superhandig: de buisvormige pasta is gedraaid, waardoor de saus er extra goed aan hecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig