Pittig soja-roerei met toast
Eigenlijk zo klaar, dus waarom niet elke dag zo fijn ontbijten?
Aan de slag
Rooster het brood in de broodrooster. Halveer de tomaten. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaten 3 min. op de snijkant. Haal ze uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier.
Doe ondertussen de erwten in een kom, schenk er kokend water over en laat 3 min. staan. Laat uitlekken in een vergiet. Breek de eieren boven een kom en klop los met de sojasaus en chilivlokken. Doe het eimengsel in de koekenpan en bak al roerend op middelhoog vuur gaar. Voeg de erwten en tomaten toe, schep om en neem de pan van het vuur.
Snijd de bieslook fijn. Verdeel het ei over de borden en garneer met de bieslook. Serveer met het brood.
Pittig soja-roerei met toast
Eigenlijk zo klaar, dus waarom niet elke dag zo fijn ontbijten?
null personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het brood in de broodrooster. Halveer de tomaten. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaten 3 min. op de snijkant. Haal ze uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier.
Doe ondertussen de erwten in een kom, schenk er kokend water over en laat 3 min. staan. Laat uitlekken in een vergiet. Breek de eieren boven een kom en klop los met de sojasaus en chilivlokken. Doe het eimengsel in de koekenpan en bak al roerend op middelhoog vuur gaar. Voeg de erwten en tomaten toe, schep om en neem de pan van het vuur.
Snijd de bieslook fijn. Verdeel het ei over de borden en garneer met de bieslook. Serveer met het brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes witbrood
250 g romaatjes
1 el (olijf)olie
150 g diepvries tuinerwten
8 middelgrote eieren
2 el sojasaus
½ tl chilivlokken
12½ g verse bieslook
Dit heb je nodig
broodrooster
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm