Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten
Deze fattoush is onze variant op de kruidige Libanese salade die vaak wordt gemaakt met geroosterd pitabrood.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met iets meer dan de helft van de olie. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 2 cirkels per broodje krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd elke cirkel in 2 puntjes per persoon. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 min. (blancheren). Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.
Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing. Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.
Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten
Deze fattoush is onze variant op de kruidige Libanese salade die vaak wordt gemaakt met geroosterd pitabrood.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met iets meer dan de helft van de olie. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 2 cirkels per broodje krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd elke cirkel in 2 puntjes per persoon. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 min. (blancheren). Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.
Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing. Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el baharat kruidenmix
6 el traditionele olijfolie
3 grote pitabroodjes
200 g diepvries tuinerwten
2 el milde yoghurt
2 el appelciderazijn
1 teen knoflook
15 g verse munt
20 g verse platte peterselie
350 g snoepgroente tomatenmix
150 g snoeppaprika's
Dit heb je nodig
bakpapier