Fattoush met pita, doperwten en snoepgroenten
Fattoush is een heerlijke Libanese salade gemaakt van stukjes brood, groenten en kruiden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met de olie.
Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de helften met de kruidenolie en snijd elke helft in 8 puntjes. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
Breng ondertussen in een steelpan een laag water aan de kook en kook de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Meng ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en ciderazijn tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de tomaten en snijd de paprika’s in ringetjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes grof. Voeg samen met de tuinerwten toe aan de tomaat en paprika. Schep de dressing en de helft van de knapperige pitapuntjes door de salade. Garneer met de rest van de pitapuntjes en serveer direct.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Fattoush met pita, doperwten en snoepgroenten
Fattoush is een heerlijke Libanese salade gemaakt van stukjes brood, groenten en kruiden.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met de olie.
Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de helften met de kruidenolie en snijd elke helft in 8 puntjes. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
Breng ondertussen in een steelpan een laag water aan de kook en kook de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Meng ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en ciderazijn tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de tomaten en snijd de paprika’s in ringetjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes grof. Voeg samen met de tuinerwten toe aan de tomaat en paprika. Schep de dressing en de helft van de knapperige pitapuntjes door de salade. Garneer met de rest van de pitapuntjes en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el baharat kruidenmix
5 el traditionele olijfolie
2 grote pitabroodjes
200 g diepvries tuinerwten
2 el milde yoghurt
2 el appelciderazijn
½ teen knoflook
350 g snoepgroente tomatenmix
150 g snoeppaprika's
15 g verse munt
40 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakkwast
bakpapier