Bloemkool-pitasalade met za'atar en kaas
Lekkere salade om mee te nemen of gewoon lekker thuis in het zonnetje te eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/5 van de olie en bestrooi met de za’atar en eventueel zout naar smaak. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Leg deze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster de bloemkool en de pitapuntjes onder elkaar in de oven ca. 15 min. Verwissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en doe de bloemkool in een ruime schaal.
Schenk ondertussen 50 ml vocht uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een kom en meng met de yoghurt. Snijd de bieslook fijn en meng de helft door de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes en hak de amandelen grof. Meng de paprika door de bloemkool in de schaal en besprenkel met de yoghurtdressing. Steek de pitapuntjes ertussen. Bestrooi met de amandelen en de rest van de bieslook.
Bloemkool-pitasalade met za'atar en kaas
Lekkere salade om mee te nemen of gewoon lekker thuis in het zonnetje te eten.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
18 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/5 van de olie en bestrooi met de za’atar en eventueel zout naar smaak. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Leg deze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster de bloemkool en de pitapuntjes onder elkaar in de oven ca. 15 min. Verwissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en doe de bloemkool in een ruime schaal.
Schenk ondertussen 50 ml vocht uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een kom en meng met de yoghurt. Snijd de bieslook fijn en meng de helft door de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes en hak de amandelen grof. Meng de paprika door de bloemkool in de schaal en besprenkel met de yoghurtdressing. Steek de pitapuntjes ertussen. Bestrooi met de amandelen en de rest van de bieslook.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g bloemkoolroosjes
5 el traditionele olijfolie
2 el za'atar kruidenmix
4 grote pitabroodjes
150 g geitenkaas naturel 55+
295 g gegrilde rode paprika's in pot
150 g Turkse yoghurt
15 g verse bieslook
75 g gerookte amandelen
Dit heb je nodig
bakpapier