Bloemkool-pitasalade met za'atar en kaas
bewaar
bewaar

Bloemkool-pitasalade met za'atar en kaas

Lekkere salade om mee te nemen of gewoon lekker thuis in het zonnetje te eten.

18 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/5 van de olie en bestrooi met de za’atar en eventueel zout naar smaak. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Leg deze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster de bloemkool en de pitapuntjes onder elkaar in de oven ca. 15 min. Verwissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en doe de bloemkool in een ruime schaal.

Schenk ondertussen 50 ml vocht uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een kom en meng met de yoghurt. Snijd de bieslook fijn en meng de helft door de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes en hak de amandelen grof. Meng de paprika door de bloemkool in de schaal en besprenkel met de yoghurtdressing. Steek de pitapuntjes ertussen. Bestrooi met de amandelen en de rest van de bieslook.

bewaartipEropuit? Deze salade is ook lekker om mee te nemen voor een picknick. Bewaar dan de pitapuntjes apart van de salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkool-pitasalade met za'atar en kaas

Lekkere salade om mee te nemen of gewoon lekker thuis in het zonnetje te eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig