Noedels met vegaspekjes en groente
Vele smaken komen samen in dit vegetarische noedelgerecht.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook.
Maak de uien en tenen knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Veeg eventueel de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de selderij grof.
Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.
Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui, knoflook, gember en champignons in 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak nog 1 min. mee. Schep regelmatig om.
Meng de noedels met de groenten in de wok en voeg de hoisinsaus toe. Verwarm al omscheppend 1 min. Neem de roerbak van het vuur en meng de peen julienne erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de selderij, spekreepjes en cashewnootstukjes.
Noedels met vegaspekjes en groente
Vele smaken komen samen in dit vegetarische noedelgerecht.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook.
Maak de uien en tenen knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Veeg eventueel de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de selderij grof.
Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.
Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui, knoflook, gember en champignons in 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak nog 1 min. mee. Schep regelmatig om.
Meng de noedels met de groenten in de wok en voeg de hoisinsaus toe. Verwarm al omscheppend 1 min. Neem de roerbak van het vuur en meng de peen julienne erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de selderij, spekreepjes en cashewnootstukjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
400 g champignons
10 g verse selderij
250 g eiernoedels
3 el arachideolie
250 g vegetarische gerookte spekreepjes
200 g gesneden spitskool
4 el hoisinsaus
150 g peen julienne
15 g stukjes cashewnoot