Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven
Vanavond schuif je vis in de oven. En dat niet alleen, er gaan ook een heleboel lekkere groenten bij.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en ui 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Voeg de tomaat, knoflook en eventueel zout toe aan de prei, roer door en bak 3 min. mee. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi de visfilet rondom met de vadouvan en eventueel zout en leg op de groenten. Schenk de kokosmelk erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar ca. 20 min. onder in de oven.
Was ondertussen de selderij en snijd fijn. Schep de rijst om met de broccolirijst. Neem de ovenschaal uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de vis, groenten en kokossaus erover. Bestrooi met de selderij.
Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven
Vanavond schuif je vis in de oven. En dat niet alleen, er gaan ook een heleboel lekkere groenten bij.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en ui 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Voeg de tomaat, knoflook en eventueel zout toe aan de prei, roer door en bak 3 min. mee. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi de visfilet rondom met de vadouvan en eventueel zout en leg op de groenten. Schenk de kokosmelk erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar ca. 20 min. onder in de oven.
Was ondertussen de selderij en snijd fijn. Schep de rijst om met de broccolirijst. Neem de ovenschaal uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de vis, groenten en kokossaus erover. Bestrooi met de selderij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 ui
2 tenen knoflook
1 el arachideolie
200 g fijngesneden prei
4 tomaten
525 g verse pangasiusfilets
2 tl vadouvan kruidenmix
400 ml kokosmelk
10 g selderij
400 g broccolirijst
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)
aluminiumfolie