Spaanse groentestoof met kip uit de oven
De kip is kruidig, de groente smeuïg: een perfecte combinatie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipdrumsticks een paar keer in. Schep om met 3 tl van de kruidenmix en 1 el olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de basmatirijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en rode peper met de rest van de kruidenmix 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. stoven. Voeg de laatste 5 min. ¾ van de prei toe. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de rest van de prei extra fijn. Serveer de kikkererwtenstoof met de rijst en kip en garneer met de rest van de prei.
Spaanse groentestoof met kip uit de oven
De kip is kruidig, de groente smeuïg: een perfecte combinatie.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipdrumsticks een paar keer in. Schep om met 3 tl van de kruidenmix en 1 el olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de basmatirijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en rode peper met de rest van de kruidenmix 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. stoven. Voeg de laatste 5 min. ¾ van de prei toe. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de rest van de prei extra fijn. Serveer de kikkererwtenstoof met de rijst en kip en garneer met de rest van de prei.
algemeen:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 kipdrumsticks
4 tl kruidenmix al-andalus
3 el (arachide)olie
400 g kikkererwten in blik
2 gele paprika's
2 preien
1 schaal trostomaat
1 rode peper
200 g basmatirijst
Dit heb je nodig
bakpapier