Curry madras met vis en linzenrijst
Avondje Indiaas? Ga voor deze goedgevulde curry!
Aan de slag
Kook de rijst en linzen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min.
Voeg de prei, kokosmelk, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Snijd ondertussen de vis in grove stukken. Leg de vis in de curry, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Serveer de curry met de rijst met linzen en garneer met de tomaat en koriander.
Curry madras met vis en linzenrijst
Avondje Indiaas? Ga voor deze goedgevulde curry!
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst en linzen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min.
Voeg de prei, kokosmelk, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Snijd ondertussen de vis in grove stukken. Leg de vis in de curry, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Serveer de curry met de rijst met linzen en garneer met de tomaat en koriander.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rijst en linzen
1 el arachideolie
3 el kruidenpasta madras
600 g gesneden prei
400 ml kokosmelk
300 g verse schelvisfilets
3 tomaten
15 g verse koriander