Glutenvrij kaas-kruidenbrood
Dit hartige brood met Italiaanse taleggio-kaas en ricotta is helemaal glutenvrij.
Aan de slag
Doe alle ingrediënten behalve de taleggio in een mengkom en mix met een handmixer 5 min. Snijd de taleggio met korst in stukjes van 1 cm en kneed voorzichtig door het deeg. Vet de cakevorm in met boter en verdeel het deeg erover. Dek de vorm af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 °C. Verwijder de folie en bak het brood in ca. 40 min. onder in de oven gaar. Dek het na 20 min. losjes af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en laat op een rooster 30 min. afkoelen. Snijd na 15 min. de randen los, neem het brood uit de vorm, laat verder afkoelen en serveer.
Glutenvrij kaas-kruidenbrood
Dit hartige brood met Italiaanse taleggio-kaas en ricotta is helemaal glutenvrij.
bijgerecht
null porties
265 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Doe alle ingrediënten behalve de taleggio in een mengkom en mix met een handmixer 5 min. Snijd de taleggio met korst in stukjes van 1 cm en kneed voorzichtig door het deeg. Vet de cakevorm in met boter en verdeel het deeg erover. Dek de vorm af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 °C. Verwijder de folie en bak het brood in ca. 40 min. onder in de oven gaar. Dek het na 20 min. losjes af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en laat op een rooster 30 min. afkoelen. Snijd na 15 min. de randen los, neem het brood uit de vorm, laat verder afkoelen en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 ml halfvolle melk
450 g AH Vrij van gluten broodmix wit
1 tl zout
30 g ongezouten roomboter
3 el kruidenboterkruiden
100 g ricotta
7 g gedroogde gist
180 g Taleggio kaas
Dit heb je nodig
cakevorm 30 cm