Laab
Dé nieuwe foodtrend in Londen: een salade uit Laos op basis van groenten, verse kruiden en rijst.
Aan de slag
Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van het citroengras en snijd de stengels zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember. Snijd de sjalot in parten. Doe het citroengras, de gember, sjalot en kipdijfilet in de keukenmachine en maal tot gehakt.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het mengsel 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Voeg de chilivlokken, vissaus en bloemkoolrijst toe en bak de laab nog 5 min. Breng op smaak met limoensap en zout.
Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne schuine ringen en snijd de koriander en munt grof. Haal de blaadjes sla van de krop. Snijd de komkomkommer in plakken en de radijs in parten. Serveer de sla, laab, knapperige groente en kruiden in een mooie bowl. Gebruik de slablaadjes om de laab te eten. Lekker met extra limoensap.
Laab
Dé nieuwe foodtrend in Londen: een salade uit Laos op basis van groenten, verse kruiden en rijst.
hoofdgerecht
null personen
210 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van het citroengras en snijd de stengels zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember. Snijd de sjalot in parten. Doe het citroengras, de gember, sjalot en kipdijfilet in de keukenmachine en maal tot gehakt.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het mengsel 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Voeg de chilivlokken, vissaus en bloemkoolrijst toe en bak de laab nog 5 min. Breng op smaak met limoensap en zout.
Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne schuine ringen en snijd de koriander en munt grof. Haal de blaadjes sla van de krop. Snijd de komkomkommer in plakken en de radijs in parten. Serveer de sla, laab, knapperige groente en kruiden in een mooie bowl. Gebruik de slablaadjes om de laab te eten. Lekker met extra limoensap.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels koelverse sereh citroengras
4 cm verse gember
100 g sjalotten
320 g kipdijfilet
1 el (arachide)olie
½ tl chilivlokken
1 el vissaus
400 g bloemkoolrijst
1 limoen
½ bosje salade-ui
15 g verse koriander
15 g verse munt
½ krop kropsla
4 mini komkommers
1 bos radijs
Dit heb je nodig
keukenmachine