Hartige spek-broccolipannenkoeken
Jéééj: ontbijten met pannenkoeken! Met stiekem ook nog een klein beetje verstopt in de pannenkoek.
Aan de slag
Klop het ei door de melk en voeg de speltbloem, bakpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag. Voeg de broccolirijst toe en roer door het beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Snijd een plakje spek in tweeën en verdeel over de koekenpan. Bak 1 min. op middelhoog vuur. Keer de plakjes en schep op elk plakje spek een hoopje beslag van ca. Ø 10 cm. Bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het spek en het beslag. Serveer de pannenkoekjes met de appelstroop.
Hartige spek-broccolipannenkoeken
Jéééj: ontbijten met pannenkoeken! Met stiekem ook nog een klein beetje verstopt in de pannenkoek.
hoofdgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop het ei door de melk en voeg de speltbloem, bakpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag. Voeg de broccolirijst toe en roer door het beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Snijd een plakje spek in tweeën en verdeel over de koekenpan. Bak 1 min. op middelhoog vuur. Keer de plakjes en schep op elk plakje spek een hoopje beslag van ca. Ø 10 cm. Bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het spek en het beslag. Serveer de pannenkoekjes met de appelstroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot scharrelei
250 ml halfvolle melk
125 g speltbloem
8 g bakpoeder
1 snufje zout
200 g broccolirijst
100 g pannenkoekenspek
2 el appelstroop