Boerenkoolpannenkoekjes met spek
Geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken. Met knapperige spekjes en ui.
Aan de slag
Kook de boerenkool op laag vuur in weinig water in 10 min. gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. uit. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot halverwege toe.
Klop de eieren los en meng met de melk en pannenkoekenmix tot een dik en glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Giet de boerenkool af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit. Roer de boerenkool, spekblokjes en sjalotten met het braadvet door het beslag. Laat het beslag 15 min. rusten.
Verhit 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege. Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Herhaal tot het beslag op is. Serveer warm.
Boerenkoolpannenkoekjes met spek
Instructievideo - 02:12 min.
Boerenkoolpannenkoekjes met spek
Geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken. Met knapperige spekjes en ui.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
50 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook de boerenkool op laag vuur in weinig water in 10 min. gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. uit. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot halverwege toe.
Klop de eieren los en meng met de melk en pannenkoekenmix tot een dik en glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Giet de boerenkool af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit. Roer de boerenkool, spekblokjes en sjalotten met het braadvet door het beslag. Laat het beslag 15 min. rusten.
Verhit 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege. Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Herhaal tot het beslag op is. Serveer warm.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries boerenkool
250 g gerookte spekblokjes
2 sjalotten
3 middelgrote scharreleieren
600 ml halfvolle melk
400 g meergranen pannenkoekenmix
3 el zonnebloemolie