Spinaziepannekoeken met camembert
Laat de stroop maar in de kast, op deze pannenkoeken leggen we kaas en groenten
Aan de slag
Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met de fijne rasp. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Doe de pannenkoekenmix in een grote kom en meng met een garde met de melk, eieren en ⅔ van de selderiezout. Roer de spinazie en aardappel erdoor.
Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd het kapje van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de sjalot, paprika en de rest van het selderiezout 3 min. op middelhoog vuur. Schep de groenten uit de pan en houd apart.
Verhit vervolgens in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag (Ø 24 cm) elk ½ el olie. Schep in elke pan 1 soepopscheplepel beslag en bedek de bodem ermee. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege met behulp van een bord. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie en bak zo 2 pannenkoeken per persoon. Snijd de camembert in plakjes. Beleg elke pannenkoek voor de helft met een paar plakjes camembert en gebakken groenten en vouw voor ⅓ dubbel, zodat de vulling nog zichtbaar is.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Spinaziepannekoeken met camembert
Laat de stroop maar in de kast, op deze pannenkoeken leggen we kaas en groenten
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met de fijne rasp. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Doe de pannenkoekenmix in een grote kom en meng met een garde met de melk, eieren en ⅔ van de selderiezout. Roer de spinazie en aardappel erdoor.
Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd het kapje van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de sjalot, paprika en de rest van het selderiezout 3 min. op middelhoog vuur. Schep de groenten uit de pan en houd apart.
Verhit vervolgens in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag (Ø 24 cm) elk ½ el olie. Schep in elke pan 1 soepopscheplepel beslag en bedek de bodem ermee. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege met behulp van een bord. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie en bak zo 2 pannenkoeken per persoon. Snijd de camembert in plakjes. Beleg elke pannenkoek voor de helft met een paar plakjes camembert en gebakken groenten en vouw voor ⅓ dubbel, zodat de vulling nog zichtbaar is.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kruimige aardappelen
450 g diepvries spinazie
200 g pannenkoekenmix
500 ml houdbare halfvolle melk
3 middelgrote scharreleieren
3 tl selderiezout
3 sjalotten
2 groene paprika's
5 el zonnebloemolie
250 g camembert