Hartige cake met chorizo
Diner bij vrienden of familie? Maak deze cake 1 of 2 dagen van tevoren klaar en neem hem mee.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Zeef de bloem, pimenton, bakpoeder en het zout boven een kom. Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de courgette in de lengte in parten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de kaas. Snijd de chorizo in blokjes.
Klop de boter en crème fraîche met een handmixer in 3 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg al kloppend de melk toe.
Spatel het bloemmengsel luchtig door het beslag. Spatel de courgette, tijm, kaas, chorizo en pistachenoten erdoor.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven. Controleer na 35 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster in de vorm 1 uur afkoelen.
Hartige cake met chorizo
Instructievideo - 03:34 min.
Hartige cake met chorizo
Diner bij vrienden of familie? Maak deze cake 1 of 2 dagen van tevoren klaar en neem hem mee.
bijgerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Zeef de bloem, pimenton, bakpoeder en het zout boven een kom. Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de courgette in de lengte in parten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de kaas. Snijd de chorizo in blokjes.
Klop de boter en crème fraîche met een handmixer in 3 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg al kloppend de melk toe.
Spatel het bloemmengsel luchtig door het beslag. Spatel de courgette, tijm, kaas, chorizo en pistachenoten erdoor.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven. Controleer na 35 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster in de vorm 1 uur afkoelen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g patenttarwebloem
2 tl gerookt paprikapoeder
8 g bakpoeder
1 tl zout
48 g gepelde pistachenoten
½ courgette
8 g verse tijm
50 g Manchego kazen
75 g chorizo (worst)
45 g ongezouten roomboter
100 g crème fraîche
2 middelgrote eieren
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm)
bakpapier
satéprikker