Minifrittata met chorizo en courgette
Een frittata bak je eigenlijk in een koekenpan, deze variant bakken we in een muffinvorm: zo krijg je 'cupcakes' die supervrolijk staan op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met het zout. Laat 15 min. staan zodat het vocht eruit lekt.
Doe ondertussen de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Klop de eieren los in een grote kom. Snijd de chorizo in kleine stukjes, snijd de blaadjes salie fijn en voeg samen met de slagroom toe.
Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. Dep de courgette droog met keukenpapier en voeg toe. Breng op smaak met peper.
Snijd de kaas in stukjes. Vul de cakevormpjes met eimengsel en bestrooi met de kaas.
Bak de frittata’s in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Meng ondertussen de olie door de sla en breng op smaak met peper.
Haal de frittata’s uit de oven en neem ze voorzichtig uit de muffinvorm. Serveer met de salade.
Minifrittata met chorizo en courgette
Instructievideo - 03:05 min.
Minifrittata met chorizo en courgette
Een frittata bak je eigenlijk in een koekenpan, deze variant bakken we in een muffinvorm: zo krijg je 'cupcakes' die supervrolijk staan op tafel.
bijgerecht
null porties
170 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met het zout. Laat 15 min. staan zodat het vocht eruit lekt.
Doe ondertussen de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Klop de eieren los in een grote kom. Snijd de chorizo in kleine stukjes, snijd de blaadjes salie fijn en voeg samen met de slagroom toe.
Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. Dep de courgette droog met keukenpapier en voeg toe. Breng op smaak met peper.
Snijd de kaas in stukjes. Vul de cakevormpjes met eimengsel en bestrooi met de kaas.
Bak de frittata’s in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Meng ondertussen de olie door de sla en breng op smaak met peper.
Haal de frittata’s uit de oven en neem ze voorzichtig uit de muffinvorm. Serveer met de salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ courgette
2 tl zout
6 middelgrote eieren
100 g chorizo pamplona
2 takjes verse salieblaadjes
200 ml slagroom light
100 g bergkaas abondance
2 el olijfolie frisse citroen
100 g veldslamelange
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes