Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo
De boerenkool gaat eerst in de wok en dan op een knapperig broodje met gebakken chorizo en buffelmozzarella.
Aan de slag
Verhit de grillpan. Snijd de kapjes van het brood. Snijd de rest in sneetjes en halveer ze. Gril in 2 delen in 8 min. goudbruin, keer halverwege.
Halveer de knoflook en wrijf 1 kant van de broodjes ermee in. Besprenkel ze daarna met de olie en bestrooi met zout. Leg de bruschette op een platte schaal.
Snijd de rest van de knoflook fijn en zet apart. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de chorizo in 5 min. krokant. Keer regelmatig, want de worst verbrandt snel. Schep uit de pan en fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur 4 min.
Schep de boerenkool op de bruschette en verdeel de chorizo erover. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de chorizo. Garneer met de kappertjes en bestrooi met (versgemalen) peper.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo
De boerenkool gaat eerst in de wok en dan op een knapperig broodje met gebakken chorizo en buffelmozzarella.
bijgerecht
null porties
230 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de grillpan. Snijd de kapjes van het brood. Snijd de rest in sneetjes en halveer ze. Gril in 2 delen in 8 min. goudbruin, keer halverwege.
Halveer de knoflook en wrijf 1 kant van de broodjes ermee in. Besprenkel ze daarna met de olie en bestrooi met zout. Leg de bruschette op een platte schaal.
Snijd de rest van de knoflook fijn en zet apart. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de chorizo in 5 min. krokant. Keer regelmatig, want de worst verbrandt snel. Schep uit de pan en fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur 4 min.
Schep de boerenkool op de bruschette en verdeel de chorizo erover. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de chorizo. Garneer met de kappertjes en bestrooi met (versgemalen) peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 boule beurre brood
2 tenen knoflook
4 el extra vierge olijfolie
250 g chorizo pamplona
300 g verse boerenkool
250 g buffelmozzarella
4 el kappertjes
Dit heb je nodig
grillpan