Amuse van kalfsfilet en kwartelei
Chic borrelhapje op zelfgemaakte toastjes.
Aan de slag
Snijd het brood in sneetjes (1 sneetje per 2 personen) van een ½ cm dik en halveer in de breedte. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de sneetjes brood.
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de kwarteleitjes 2 min. en 30 sec. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze in de lengte.
Leg elk toastje op een bord. Leg op elk toastje 2 blaadjes rucola. Vorm met 2 theelepels langwerpige balletjes (quenelles) kalfsfilet en verdeel ze over de toastjes. Bestrooi met wat uitjes.
Snijd de cherrytomaten in 4 partjes. Leg op elk toastje 1 partje tomaat en een ½ kwarteleitje. Verdeel de augurken erover. Garneer met de bieslook. Bestrooi met peper.
Amuse van kalfsfilet en kwartelei
Chic borrelhapje op zelfgemaakte toastjes.
null personen
85 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het brood in sneetjes (1 sneetje per 2 personen) van een ½ cm dik en halveer in de breedte. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de sneetjes brood.
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de kwarteleitjes 2 min. en 30 sec. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze in de lengte.
Leg elk toastje op een bord. Leg op elk toastje 2 blaadjes rucola. Vorm met 2 theelepels langwerpige balletjes (quenelles) kalfsfilet en verdeel ze over de toastjes. Bestrooi met wat uitjes.
Snijd de cherrytomaten in 4 partjes. Leg op elk toastje 1 partje tomaat en een ½ kwarteleitje. Verdeel de augurken erover. Garneer met de bieslook. Bestrooi met peper.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g boule beurre brood
2 kwarteleieren
8 blaadjes rucola
50 g kalfsfilet met uitjes
1 cherrytomaten
12 snackaugurken
4 sprietjes verse bieslook