Salade met kikkererwten en pompoen van Ella Mills
Elke dag een evenwichtige maaltijd op tafel zetten, hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de paprikapoeder, Provençaalse kruiden en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Bak de pompoen ca. 30 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de kikkererwten over een andere met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de chilipoeder. Plaats de bakplaat met de kikkererwten onder de pompoen in de oven en bak de laatste 20 min. mee tot ze stevig zijn, maar niet knapperig. Neem de pompoen en de kikkererwten uit de oven en laat in ca. 1 uur afkoelen.
Meng ondertussen de rest van de olijfolie met de azijn, geelwortel en honing tot een dressing en breng op smaak met veel peper en eventueel zout. Meng de pompoen en kikkererwten met de rucola en de zongedroogde tomaten. Schenk de dressing erover en meng goed door elkaar.
Salade met kikkererwten en pompoen van Ella Mills
Elke dag een evenwichtige maaltijd op tafel zetten, hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn.
null personen
480 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de paprikapoeder, Provençaalse kruiden en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Bak de pompoen ca. 30 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de kikkererwten over een andere met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de chilipoeder. Plaats de bakplaat met de kikkererwten onder de pompoen in de oven en bak de laatste 20 min. mee tot ze stevig zijn, maar niet knapperig. Neem de pompoen en de kikkererwten uit de oven en laat in ca. 1 uur afkoelen.
Meng ondertussen de rest van de olijfolie met de azijn, geelwortel en honing tot een dressing en breng op smaak met veel peper en eventueel zout. Meng de pompoen en kikkererwten met de rucola en de zongedroogde tomaten. Schenk de dressing erover en meng goed door elkaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g flespompoenen
1 tl paprikapoeder
1 tl Provençaalse kruiden*
1 el traditionele olijfolie
80 g kikkererwten in blik
½ tl chilipoeder
1 el extra vierge olijfolie
½ el appelciderazijn
½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
1 tl vloeibare honing
30 g rucola
40 g zongedroogde tomaten in pot
Dit heb je nodig
bakpapier