Broccolisalade met kibbeling
De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de frites op een bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. Schep om, leg de kibbeling ernaast en bak nog ca. 10 min. Doe de rijstazijn en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Doe in een kommetje en laat een beetje afkoelen. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter en laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en verdeel de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in de pan, kook 3 min. en doe de broccoli in een vergiet. Spoel de roosjes kort onder koud stromend water en laat uitlekken (blancheren).
Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes van 1 cm breed. Doe de broccoli (deze mag nog lauwwarm zijn) in een schaal in verdeel de paprikareepjes erover. Meng de azijn met de rozijnen en de olie tot een dressing. Schenk over de groenten. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de frites en kibbeling.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Broccolisalade met kibbeling
De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de frites op een bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. Schep om, leg de kibbeling ernaast en bak nog ca. 10 min. Doe de rijstazijn en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Doe in een kommetje en laat een beetje afkoelen. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter en laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en verdeel de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in de pan, kook 3 min. en doe de broccoli in een vergiet. Spoel de roosjes kort onder koud stromend water en laat uitlekken (blancheren).
Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes van 1 cm breed. Doe de broccoli (deze mag nog lauwwarm zijn) in een schaal in verdeel de paprikareepjes erover. Meng de azijn met de rozijnen en de olie tot een dressing. Schenk over de groenten. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de frites en kibbeling.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g diepvries ovenfriet
350 g kibbeling
75 ml rijstazijn
75 g blanke rozijnen
50 g pijnboompitten
600 g broccoli
295 g gegrilde rode paprika's in pot
3 el traditionele olijfolie