Broccolisalade met kibbeling
bewaar
bewaar

Broccolisalade met kibbeling

De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken.

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de frites op een bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. Schep om, leg de kibbeling ernaast en bak nog ca. 10 min. Doe de rijstazijn en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Doe in een kommetje en laat een beetje afkoelen. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter en laat afkoelen op een bord.

Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en verdeel de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in de pan, kook 3 min. en doe de broccoli in een vergiet. Spoel de roosjes kort onder koud stromend water en laat uitlekken (blancheren).

Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes van 1 cm breed. Doe de broccoli (deze mag nog lauwwarm zijn) in een schaal in verdeel de paprikareepjes erover. Meng de azijn met de rozijnen en de olie tot een dressing. Schenk over de groenten. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de frites en kibbeling.

combinatietipLekker met mosterdmayonaise.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolisalade met kibbeling

De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig